Isolerende raamfolie

Ongeveer tien jaar geleden werd het tinten van ruiten ontwikkeld als oplossing voor de koplampen van auto’s die in de ochtenddauw erg moeilijk te zien werden. Auto’s van vóór 1995 waren voorzien van gefilterd glas en lichtten meer op dan moderne auto’s. Oldsmobile bewees de behoefte aan deze technologie en zo ook Chrysler, General Motors en andere fabrikanten die raceten om nieuwe automodellen aan hun gamma toe te voegen. Hoewel dit op grote schaal schadelijk was voor de gezondheid van het oog, opende het nieuwe markten. Autoliefhebbers die het extra licht wilden, waren niet tevreden met een leenverplichting van de fabrikanten.

Autoliefhebbers ontdekten hoe gemakkelijk het is om hun auto aan te passen. Zij konden de originele auto-onderdelen uit elkaar halen en vervangen door Japanse of aftermarket onderdelen en toch de kwaliteit van de fabrikant behouden. Tinting begon een populair onderwerp te worden onder eigenaars van klassieke en exotische auto’s die verlangden naar het toegevoegde licht.

Veel kunstenaars begonnen autoscènes te maken met de nieuwe, verbeterde isolerende raamfolie. Al snel werden straatauto’s en muscle cars aangepast door eigenaars van allerlei soorten voertuigen, van antieke stijve auto’s tot hot rods. De vloermatten die de banen bevolkten en de banen zelf werden het onderwerp van verschillende beroemde films, waaronder cultklassiekers als Ferris Bueller’s Day Off en Miracle Of The Stricycle.

Ook hier ging het concept van personalisatie niet verloren. Autowinkels begonnen een custom car fair aan te bieden waar eigenaars konden pronken met hun privé kunstwerken. Ze raceten, burnoutten, customiseerden en raceten vaak met hun auto’s om kans te maken op onderdelen die later geveild zouden worden in een prijzenfestival. Car customizing werd zo’n manier van leven dat het een nationaal tijdverdrijf werd voor autobezitters, vooral in de Hollywood gemeenschap.

Een van de populairste manieren om auto’s aan te passen is eBay. Mensen over de hele wereld hebben een manier gevonden om auto’s uit Japan, Italië, Duitsland en ergens anders te importeren, ze aan te passen en ze op de weg te rijden. Aanpassing wordt vooral prevalent onder eigenaars van Japanse en Europese afkomst.

Wanneer u uw buitenlandse importauto op maat maakt, verzekert u zich tegen onverwachte reparaties en defecten aan onderdelen. U kunt reparaties uitvoeren die u nooit voor mogelijk had gehouden met de professionele monteurs die voor uw Japanse auto zorgen. Maar wees voorzichtig. U wilt geen auto kopen die al eerder is aangepast. Om te zien wat ik bedoel, als u een Honda bezit en een Honda uit Japan importeert, zal de Honda die u oorspronkelijk kocht dan zijn originele onderdelen hebben, of zullen het dezelfde onderdelen zijn die u kocht? Dat is het soort relatie dat u wilt opbouwen met uw Japanse auto.

Wie weet welke merkwaardige dingen u onder de motorkap van uw binnenkort Japans uitgedoste Honda Civic zult aantreffen? U zult misschien verbaasd zijn te ontdekken dat u de prestaties van uw auto kunt veranderen. Als je een nieuwe set van performance Honda Civic onderdelen koopt, zodat je het hoogste prestatieniveau kunt bereiken, dan ben je je Honda Civic aan het upgraden zonder een auto wet te overtreden. U zult merken dat performance Honda Civic onderdelen een goede reden zijn om te zoeken in een geïmporteerde auto. Je zou verbaasd zijn over wat je kunt doen. Honda Civic performance onderdelen zijn precies wat elke autoliefhebber nodig heeft; ze maken je Honda Civic nog unieker.

 

Lees meer

Mat raamfolie 
Isolerende raamfolie