Scooter rijbewijs Breda

 

Hoe begin je aan een motoropleiding? Voor beginners is het soms moeilijk om op gang te komen. Daarom is het van vitaal belang dat je een goede verstandhouding opbouwt met je trainer. De houding van de trainer bepaalt of je een aanwinst voor je school zult zijn, of een blok aan het been. Neem nooit ongevraagd advies van iemand aan; vraag je altijd af of je de waarheid krijgt en onderneem pas actie als je volledig tevreden bent met het antwoord. Als u zich niet op uw gemak voelt bij degene met wie u spreekt, aarzel dan niet om rond te lopen. Er is een gezegde dat luidt: “De duivel zit in de details.” Elk bedrijf heeft personeel dat zijn eigen soort vaardigheden met zich meebrengt, vandaar dat het zo belangrijk is om de trainer van uw school te kiezen met de juiste ervaring. U wilt de juiste persoon vinden die u zowel theoretisch als praktisch les kan geven.

Een ander belangrijk ding om te onthouden is dat, hoewel motortraining bedoeld is om je rijvaardigheid te verbeteren, het geen wedstrijd is. Ondanks wat motorrijders zeggen, is motorrijden gewoon voor het plezier. Overdrijf dus niet en stel jezelf geen overdreven doelen. Prestatiegerichte rijvaardigheid moet de plaats innemen van een menselijke benadering van het rijden.

Als u geen vertrouwen hebt in de omgang met een motorfiets, vraag uw trainers dan of zij u aanraden te vertrekken vanuit stilstand, of misschien eerst vooruit te komen, gevolgd door een stop. Blijven stilstaan zonder te bewegen is zeker een aoopmulatoristodynamisch twijfelachtige manier om veel dingen te doen. In ieder geval is de beste optie in zo’n scenario eigenlijk om verder te gaan in een versnelling en rijrichting die tegengesteld zijn aan die waarin je verder wilt gaan. Dat wil zeggen, stuur in de tegenovergestelde richting van de bocht om de motor in beweging te zetten.

Stoppen kan ook nuttig zijn, vooral als er een obstakel op uw weg ligt. Een voorbeeld hiervan is wanneer u op een T-kruising staat. U wordt gepasseerd en u wilt naast de slagboom stoppen. Als er een vrachtwagen aan uw linkerhand staat wanneer u de slagboom nadert, en u drukt op de Fair Like Off-rem om uw voertuig tot stilstand te brengen, dan zal de vrachtwagen blijven staan terwijl u uw manoeuvre uitvoert. Nader dan de slagboom in de juiste richting en zet uw motor recht als u de lijn nadert. Zodra je over de streep bent, stuur je rechts terwijl je de vrachtwagen passeert en door het kruispunt rijdt.

Een ander ding om te overwegen is of u op een motorfiets of in een auto rijdt. Als dat zo is, dan moet je een goede volgafstand instellen. In dat geval kan het zijn dat je je snelheid moet aanpassen om de auto bij te houden. Maar meestal nemen motorrijders die veilig willen passeren niet de moeite om van tevoren afstanden te berekenen.

Als een motorrijder te dicht volgt, zorg er dan voor dat de afstand tussen uw motor en de auto groot genoeg is om veilig in te halen. Het kan zijn dat je je snelheid moet aanpassen, maar dat is alleen maar een nieuwe inschatting van je snelheid en je laat de auto voorgaan. Op deze manier ga je regelmatig op avontuur.

Lees meer:

Rijinstructeur

Rijles pakket