Auto coaten

Als u de duurzaamheid en glans van de lak van uw auto wilt behouden, dan is het omzetten naar resistente acrylverf de beste oplossing. Goede kwaliteit resistente acrylverf biedt zelfs bescherming tegen zuren, uv-stralen en doorverkoopwaarde. Bovendien wordt een blanke lak verkregen door het oppervlak van uw auto te coaten met acrylvezels, wat de duurzaamheid verhoogt door de levensduur van het product te verlengen.

Het goede ding over de auto overspuiten van vandaag is dat acrylvezels zijn grotendeels beschikbaar in kleurloze en cosmetische rang afwerkingen, waardoor de optie van de kleur overeenkomt met de lak eronder. Dit is om de mogelijkheid van een onhandige match, zoals met veel auto afwerkingen te verwijderen. Het aanbrengen van blanke lak op autolakken is bewerkelijker, omdat de precisie van het gereedschap en de organisatievaardigheden vereist zijn. Maar de eindresultaten zijn veel betrouwbaarder, want het eindresultaat is een glanzende en sterkere auto buitenkant. Een polijstmachine met dubbele actie is essentieel, samen met een buffer die speciaal is ontworpen voor zowel metallic als blanke lak.

Na verloop van tijd hoopt vuil zich op en kan het de lak volledig ruïneren. Gelukkig kunnen blanke lak en lakbeschermingsfolie helpen om de overgang tussen de blanke lak en het lakwerk na verloop van tijd te beschermen. Een zeer duurzame, maar zeer arbeidsintensieve blanke lakafwerking (er wordt geen scherp gereedschap gebruikt) wordt bereikt door een grondlaag aan te brengen volgens het patroon van de natuurlijke lak van de auto. De aldus verkregen lak wordt vervolgens bedekt met een getinte film, die helpt beschermen tegen de UV-stralen van de zon en tegen gerichte röntgenstralen. Tijdens de ontwikkeling van de lak wordt de film voorzichtig verwijderd in steeds kortere segmenten tot de gewenste kwaliteit is bereikt. Zodra de film schoon is, wordt een tweede laag aangebracht.

De barrière tussen de folie en het lakwerk bestaat uit een dunne urethaancoating. Hierdoor heeft de folie een zeer hoge weerstand tegen de ultra violette stralen, terwijl de dunne laag urethaan zorgt voor een zijdezacht oppervlak. Bovenop deze twee lagen materiaal wordt een laag verf aangebracht. Het resultaat is een taaie, duurzame afwerking die het voertuig aantrekkelijk maakt. Uiteraard is het proces om deze afwerking te creëren delicater dan dat van het omzetten van een effen kleur naar een laklaag. Het vereist talrijke zorgvuldige stappen en alleen in bepaalde situaties kunnen dergelijke afwerkingspogingen worden ondernomen.

Een autospuiter gebruikt uitsluitend zachte, microvezel afwerkingsdoeken om de lak aan te brengen. Het aanbrengen en verwijderen van de afwerkingsdoeken is een zeer vakkundige procedure en kan alleen door een expert worden uitgevoerd. Aangezien zachte afwerkdoeken in het algemeen gemakkelijk beschadigd raken, is het van cruciaal belang dat deze producten met de grootste zorg worden behandeld. Aangezien zachte afwerkdoeken veel meer voorkomen in autolakproducten, zijn de afwerkdoeken van een veel hogere specificatie. Zij worden alleen gebruikt wanneer een voertuig is geschilderd, maar zijn niettemin een hulpmiddel van onschatbare waarde wanneer kwaliteit is vereist.